''Hava sahanızı açın''

ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilcisi emekli General John Allen'in Ankara temaslarının ayrıntıları belirginleşmeye başladı. Allen'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin hava sahasının uluslararası koalisyona açılmasını talep ettiği belirtildi.

Abone ol

Yeni Ortadoğu koalisyonu çalışmaları kapsamında Ankara’ya gelen ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi emekli General John Allen'in kritik üst düzey tamaslarının ayrıntılıları belli oldu. Allen, Türkiye'den hava sahasının uluslararası koalisyona açılmasını talep etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve müsteşar Feridun Sinirlioğlu ile görüşen Allen, "Türkiye üslerinin ve hava sahasının uluslararası koalisyona açılması" talebini Türk yetkililere iletti.

Çavuoğlu'nun talebi ise "uçuşa yasak bölge" ve "güvenli bölge" oldu.

Çavuşoğlu, "uçuşa yasak bölge" ve "güvenli bölge"nin Türkiye’ye yönelik mülteci akınlarını durdurmak için gerekli olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Cem Garipoğlu intihar etti Gündem Polis minibüsü kaza yaptı Gündem Bingöl'e yeni Emniyet Müdürü atandı Gündem Necdet Özel, ABD'nin o davetine katılmayacak Gündem