ABD'de Kovid-19'a bağlı ölümler 98 bin kişiye yaklaştı

Salgının en fazla etkilediği Amerika Birleşik Devletlerindeki son duruma bakalım. Ülkede vaka sayısı 1 milyon 645 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 98 bin sınırında. Beyaz Saray, başkent Washington ve çevresi için uyarı yaptı. “Washington ve çevresinde hala çok yüksek yeni vaka oranları var” denildi.

Abone ol

Brezilya’da vaka ve ölüm hızı artsa da Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs salgınında liderliği elinden bırakmıyor.

Worldometers (vorldımidır) verilerine göre ABD’deki vakası 1 milyon 645 bini geçti. Ölü sayısı da 98 bine yaklaştı. 17 binden fazla Kovid-19 hastanın durumu da kritik seviyede.

Beyaz Saray Kovid-19 ekibinden başkent Washington ve çevresi için uyarı yapıldı. “Washington ve çevresinde hala çok yüksek yeni vaka oranları çıkıyor. Bu bölge şu anda en çok yeni vakanın ortaya çıktığı yer" denildi.

ABD Başkanı Donald Trump da eyalet valilerinden kilise, cami ve sinagog gibi ibadethaneleri açmasını istedi. “İnsanların kilise, sinagog ve camilere gitmek istediğini” belirten Trump, ibadethaneler açılmazsa valilerin kararlarını geçersiz kılacağını açıkladı.

Ford Motor firmasının üretim tesisini ziyaret eden ABD Başkanı, ülkede ikinci dalga yaşansa bile ekonomik faaliyetlerin durmayacağını söyledi.

Kovid-19’un ekonomiye etkileri katlana katlana devam ediyor. 9 haftada ABD’deki işsiz sayısı 39 milyonu geçti. Amerikan araç kiralama şirketi Hertz konkordato başvurusu yaptı.

American Public Media (Amerikan Pablık Mediya) koronavirüs salgınını ırk ve etnik kökene göre analiz etti. Çalışmayla ABD’deki eşitsizlik bir kez daha gözler önüne serildi. Siyah Amerikalıların beyazlara göre ölüm oranlarının 3 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Yerli Amerikalılar arasında yaşanan can kayıpları da bazı eyaletlerde diğer tüm nüfus gruplarının 5 ila 7 kat üstünde bir orana sahip.

ulusal.com.tr

İspanya, temmuzda sınırlarını uluslararası turizme açıyor Dünya Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden açıklama Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD açıklaması Dünya İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Cammu ve Keşmir çağrısı Dünya