"PKK'yı ABD engelleyebilir"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi de açılıma ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. ABD-Kandil ittifakına vurgu yapan Selvi, PKK'nın Türkiye'de silah bırakma girişiminin ABD tarafından engellenebileceğini belirtti. Selvi, "Kandil’in Kobani üzerinden ABD ile kurduğu ilişkiler sürecin geleceği açısından en önemli tehdit noktasını oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Yenişafak Gazetesi Yazarı ve hükümete yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi, açılım süreci ve PKK-ABD ittifakı ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı. 2015 Nevruz'unda Öcalan'ın Diyarbakır'da PKK'ya silah bırakma çağrısı yapacağını belirten Selvi, ABD'nin bu hamleyi engelleyebileceğini kaydetti.

"Öcalan’la mutabık kalınan Yol Haritası'na göre, Şubat ayında PKK kongresinin toplanacağını ve "Türkiye topraklarında silahlı mücadeleyi bırakma" kararı çıkacaktı.

Sürecin iki büyük tehditle karşı karşıya olduğunu söyleyen Selvi, en büyük tehdidin de Amerika olduğunu ifade etti. Selvi'ye göre; süreçte "Üçüncü göz" olmak isteyen Amerika, PKK'nın silah bırakmasını da engelleyebilir.

"Süreç çok güçlü iki tehditle karşı karşıya. Bunun başında IŞİD’i bahane ederek bölgeye dönen ABD yer alıyor. Kandil’in Kobani üzerinden ABD ile kurduğu ilişkiler sürecin geleceği açısından en önemli tehdit noktasını oluşturuyor. 2015 yılı Şubat ve Mart ayları çözüm açısından tarihi gelişmelere sahne olacak. Eğer süreç ABD- Kandil ittifakı ile sabote edilmezse"

ulusalkanal.com.tr

Bakan tehdit etti Gündem Bilim Akademisi'nden tepki Gündem NATO'da kritik atama Gündem İzmir'de bütün spor kulüpleri tek yumruk oldu Gündem