Köln'de skandal anıt

Almanya'nın Köln kentinde bir skandala imza atıldı. Kamuya ait mezarlığa "Ermeni Soykırımı" iddialarını hatırlatan "haç taş" anıtı dikildi. Köln'de yaşayan Türk vatandaşları anıtı protesto etti. Açışılı görüntülemek isteyen Türk basın mensupları ise alandan uzaklaştırıldı.

Abone ol

Almanya'da yeni bir sözde "Ermeni soykırımı" skandalı daha yaşandı.

Köln şehrinde bulunan kamuya ait mezarlıkta "1915 iddialarını" hatırlamaya yönelik bir "Haç taş anıtı" açıldı.

Açılış dini bir ayinle yapıldı. Alman basını töreni görüntülerken, Türk basınına izin verilmedi. Basın mensupları zorla alandan uzaklaştırıldı.

Köln’de yaşayan Türk vatandaşları ellerindeki pankartlarla mezarlık girişinde skandal anıtı protesto ettiler.

Kamuya ait mezarlığa "Haç taş" konulması 13 Mart 2017 tarihinde, Köln Belediye Meclisinde kabul edilmişti.

Köln Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği Başkanı Levent Taşkıran, konuyla ilgili Ulusal Kanal'a konuştu.

Taşkıran, konuyla ilgili 2015'ten bu yana çeşitli girişimlerde buluduklarını fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Hukuki girişimleri başlatacaklarını söyleyen Taşkıran, mezarlıkta yatan müslüman Türklerin naaşlarının başka bir mezarlığa nakledilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Köln Türkleri Dayanışma Platformu danışmanı Reyhan Gündoğmuş da kararı kınadıklarını belirterek " Bu davranış o mezarlıkta bulunan müslümanların onurunu da rencide etmektedir" dedi.

ulusal.com.tr

Adana'da Vatan Partisi üyeleri, İncirlik Üssü önünde eylem yaptı Gündem Vatan Partisi'nden vefa etkinliği Gündem Teröristin cenazesine katılan HDP'li vekiller hakkında soruşturma Gündem Türkiye'den ABD'ye S-400 resti Gündem