Nafiz Zorlu hakkında suç duyurusu

İşadamı Nafiz Zorlu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmada, Zorlu'nun "müze yaptıracağım" diye satın aldığı tarihi esere, havuzlu villa yaptırdığı belirtildi.

Abone ol

17-25 Aralık soruşturmasında adı geçen Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu hakkında soruşturma açıldı.

Zorlu, Rumelihisarı üstündeki 2. grup tescilli tarihi eseri restore ettirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden “Müze yapacağım” diye izin aldı.

Ancak müze yerine kendine havuzlu villa yapan Zorlu, villanın çevresini de 2 metre duvarla ördü.

Olayın ortaya çıkması üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, Ahmet Nazif Zorlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda villanın Tarihi Yapı Kültür ve Turizm Bakanlığı Envanterinde 2. derece tarihi eser olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, "Alınan izne uygun yapı yapılmadığı, mahkeme kararlarına aykırı izin ve imalat yapıldığı, tarihi ve koruma altında bulunan eserlere telafisi imkânsız zararlar verdiği, olamayan ilave inşaat yapıldığı ‘havuz ve buna ilişkin müştemilat ile helikopter pisti gibi’, şüpheli tarafından Boğaziçi öngörünüm bölgesi olan alan ve tarihi bahçesinde ilave yapı yasak olduğunu bildiği halde kanuna aykırı davranarak imalat yaptığı anlaşılmıştır" denildi.

ulusalkanal.com.tr

CHP’nin 44 eski il başkanı parti yönetimine bayrak açtı Gündem "Twitter'dan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" için sahte diyen 2 savcı için dosya açıldı Gündem HDP erken seçime hükümet ortağı olarak gidecek Gündem CHP'li Altay: Hükümet kurma görevi bize verilmeli Gündem