Üzümler çalpak pekmezine dönüştürülüyor

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Hatay'da hasat edilen üzümler, çalpak pekmezine dönüştürülüyor. Geleneksel yöntem kullanılarak yapılan pekmezler daha sonra satışa sunuluyor.

Abone ol

Hatay'ın Hassa ilçesine özgü üzümler, tadına doyum olmayan pekmeze dönüştürülüyor.

Hassa ilçesinde tadı ve kalitesiyle öne çıkan üzümler, uzun soluklu işlemlerden geçiriliyor.

Pekmezlik olarak değerlendirilen üzümler, üretim atölyelerinde hazır hale getiriliyor.

İlk olarak üzümler çiğneniyor, daha sonra sıkılıyor. Çıkan üzüm suyu bir süre bekleme havuzunda dinlendirildikten sonra kaynatılıyor. Daha sonra bakır kazanda saatlerce küreklerle savrularak pişiriliyor. 5-6 saat sonra çalpak pekmezi ortaya çıkıyor.

Pekmezin fiyatı kalitesine göre de değişiyor.

Hassa'daki üreticiler yaz aylarının bir bölümünü pekmez yapmaya ayırıyor.

Kaymakam öğretmenden özür diledi Yurt Diyarbakır Annelerine bir aile daha katıldı: Emine Atay kızına seslendi Yurt Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde Suriye vurgusu Yurt TGB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne tepki gösterdi: HDP'li Çepni şubeye sahip çıktı Yurt