İstanbul Gezi iddianamesi hazır!

İstanbul Başsavılığının Haziran direnişiyle ilgili hazırladığı son iddianamede 7'si yabancı 255 şüpheli hakkında dava açılması istendi. İddianamede "camiyi kirletmek" suçlamasına da yer verildi.

Abone ol

İstanbul Başsavcılığı Haziran Direnişi nedeniyle 7'si yabancı 255 kişi şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 249 kişiye şikayetçi ve mağdur olarak yer verildi. 10 kişi hakkında ise "kovuşturmaya yer yok" kararı verildi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede şüplelilere "ibadethaneyi kirletmek" ve "özel kıyafetleri izinsiz kullanmak" gibi suçlamalarda bulunuldu. İddianamenin temel suçlamalası ise "toplantı ve gösteri hakları kanununa muhalefet"

Haziran Direnişi'yle ilgili bugüne kadar 308 şüpheli hakkında 40 ayrı iddianame hazırlanırken devam eden soruşturma sayısı 36 olarak açıklandı.

Bu soruşturmalardan 6'sı "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "cebir ve şiddet kullanarak hükümetin görevini yapmasını engellemek" suçlamalarıyla terör savcıları tarafından yürütülüyor. Savcılık daha önce başlatılan 6 soruşturmanın Haziran Direnişi'ni de kapsayacak şekilde genişletildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.com.tr

Tahliye kararında önemli ayrıntı Gündem Zeytinyağı boru hattı Gündem Cindoruk tahliye kararını değerlendirdi Gündem “Ya yuvaya, ya cezaevine“ Gündem