Diyarbakır'a takviye F-16

Diyarbakır'a F-16 takviyesi yapıldı. Terör örgütü IŞİD ve PKK’nın Türkiye’de eylem yapıp polis şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuza geçti. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na 22 adet F 16 takviye edildi.

Abone ol

PKK ve IŞİD hedeflerini vuran uçakları kalktığı Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na takviye F 16'lar gönderildi.

Milleyet Gazetesi'nin askeri yetkililere dayandırdığı haberine göre, Diyarbakır'a Eskişehir, Balıkesir, Malatya ve Amasya Merzifon’dan 22 adet F 16 uçağı takviyesi yapıldı.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nde her gün harketli saatler yaşanıyor. Günde 3 kez olmak üzere Suriye ve Irak sınır hattı sürekli gözlem altında tutuluyor. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları Türkiye-Suriye sınırı ve Türkiye-Irak sınırı boyunca keşif uçuşu yaparak tespit edilen bölgeler vuruluyor.

Haberde, yapılacak operasyonların son 10 yılın en kapsamlı operasyonu olacağını aktaran askeri yetkililer, F-16 savaş uçağı pilotlarına ‘Vur’ emrinin verildiğini ve karadan ise yetkilerin valilik aracılığıyla yürütüleceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten operasyon değerlendirmesi Gündem Kenan Sofuoğlu'nun acı günü Gündem Emniyet Müdürlüğü binasına silahlı saldırı Gündem ABD, İncirlik'ten sonra orayı da istiyor Gündem