Avustralya'da meyve alarmı!

Avustralya'da meyve içinde iğne skandalları bitmiyor. Avustralya'da iğneli çilek skandalından sonra bu kez de muz ve elma gündemde. 6 eyalette çileklerde, Queensland'de de bir muzda iğne bulunmasının ardından dün de Sydney'de bir elmanın içinden iğne çıktı.

Abone ol

Avustralya'nın başı meyvelerle dertte. Öyle ki en az 6 eyalette süpermarketlerde satılan çileklerin içinden dikiş iğneleri çıktı.

Ancak sorununun nedeni henüz anlaşılamadan iğneler bu kez muz ve elmada da görüldü.

İğneler meyvenin içine nasıl ve ne şekilde yerleştirildi araştırılıyor. Federal Sağlık Bakanı Greg Hunt olayları 'kötü amaçlı bir suç ve halkın geneline yönelik bir saldırı' olarak niteledi ve ulusal gıda güvenliği kurumunu konuyu araştırması için görevlendirdiğini söyledi.

Son olarak Avustralya'da bir anne okula göndereceği kızına elma soyarken iğneyi fark etti. Polise haber verilince olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Geçen hafta ilk vakanın görüldüğü Queensland'de, 'sabotajdan zarar gören çilek üreticileri' için bir milyon dolarlık fon kuruldu.Bu fonun 100 bin doları, çileklere iğne koyan kişi ya da kişilerin yakalanmasını sağlayacak olanlara ödül olarak verilecek.Bu suçu işleyenlerin 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Şoygu: İsrail’in yaptıklarını yanıtsız bırakmayacağız Dünya İsrail suçlamaları reddetti Dünya Çin’de yolsuzlukla mücadele Dünya İsrail askerleri 11 Filistinliyi gözaltına aldı Dünya