Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ortak harekat açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile birlikte El Bab'da yeni bir ortak hava harekâtı düzenlendiğini açıkladı. Savunma Bakanlığının resmi sitesinde yayınlanan bilgide "Ortak hava taarruzunun Şam yönetiminin izni dâhilinde yapıldığı" belirtildi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile El Bab'da yeni bir ortak hava operasyonu düzenlediğini açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre hava taaruzu, Şam yönetiminin koordinasyonu ile 21 Ocak Cumartesi günü yapıldı.

Açıklamaya göre harekâta 4’ü Türk, 3’ü Rus 7 savaş uçağı katıldı ve 22 IŞİD hedefi imha edildi.

18 Ocak’ta da Rus Interfaks ajansına konuşan Korgeneral Sergey Rudskoy, El Bab'da Türkiye ile ortak operasyon yapıldığını harekâta 9 Rus ve 8 Türk savaş uçağının katıldığını, 36 IŞİD hedefinin vurulduğunu açıklamıştı.

Rudskoy Suriye makamlarının da onay verdiği operasyonun "çok etkili" olduğunu da ifade etmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri ise "Karşılıklı koordinasyon içinde Rus jetlerinin IŞİD hedeflerini vurduğunu" duyurmuştu.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ile de ortak operasyon yapıldığını duyurdu. Ancak Amerikan Savunma Bakanlığı’nın yeni sözcüsü Eric Pahon “Rus ordusuyla Suriye’de hava saldırıları koordine etmediklerini" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ davası Silivri'de görülmeye devam ediyor Gündem Zonguldak haberleri - Özgür Özakın ile Zeynep Nida Sözeri'nin feci ölümünde sıcak gelişme Gündem Doğu Perinçek yazdı: Uğur Mumcu'nun ıslığı Gündem FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi yapılanması iddianamesi tamamlandı Gündem