Erdoğan'dan HSYK'ya suç duyurusu

Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması savcısıyken görevden alınan Muammer Akkaş ile HSYK hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, "Yetkim olsa HSYK'yı yargılarım" diyen Erdoğan, eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacaklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili yargıyı hedef aldı.

Sakarya Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı alan Erdoğan, törende konuştu. Erdoğan, "adli kolluk yönetmeliği anayasaya aykırıdır" diyen HSYK hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, "Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Başsavcı, savcının nasıl bilgi sızdırdığını açıkladı. HSYK burada suç işlediler. Adli Kollukla ilgili bir dava sürerken kalkıp açıklama yapıyorlar. Anayasanın 138. Maddesine aykırı hareket ediyorlar. Bu HSYK’yı kim yargılayacak. Öyle bir yetkim olsa anında yargılayayım" diye konuştu.

Başbakan'dan bir suç duyurusu da, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması savcısı iken Adalet Bakanlığı'nca görevden alınan Muammer Akkaş hakkında geldi. Erdoğan, "Bir savcı adliyenin önünde basına bildiri dağıtabilir mi. Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır. Burada suç duyurusun yapıyorum. HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun?" dedi.

"Yeni Türkiye’ye karşı hem içeride hem dışarıda direniş var" diyen Erdoğan, bu direnişim son direniş olduğunu söyledi. Erdoğan, eski Türkiye'nin kapısını tamemen kapatacaklarını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Ekonomi inişte Gündem Genelkurmay'dan açıklama Gündem TGB'liler gözaltında Gündem Cumhuriyet'ten Ethem Sancak açıklaması Gündem