TSK'dan Çukurca kısalına hava harekatı

Mehmetçik Çukurca ve Tendürek kırsalında bölücü terör örgütünü vurmaya devam ediyor. Türk savaş uçakları kırsalda toplam 10 hedefi ateş altına alarak imha etti. Çukurca'da 100'den fazla kayıp veren teröristlerin paniği telsiz konuşmalarına yansıdı. Konuşmalarda, Teröristlerin ölü ve çok sayıda yaralıyı, Irak’ın kuzeyindeki kamplara kaçırdıkları ortaya çıktı. Teröristlerin Doktor ihtiyacını karşılayamadıkları için de ölü sayısının artacağı bilgisine ulaşıldı.

Abone ol

PKK, Hakkari'nin Çukurca kırsalında büyük kayıp vermeye devam ediyor.

Akşam saatlerinde Türk savaş uçakları 20:42 ile 21:07 saatleri arasında ÇUKURCA kırsalına hava harekatı düzenledi. Bölgede tespit edilen dört hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Dünkü operasyonda 100'den fazla kayıp veren terör örgütünün paniği de telsiz konuşmalarına yansıdı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgide, teröristlerin ölü ve çok sayıda yaralıyı Irak’ın kuzeyindeki kamplara kaçırdıkları ve yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğunu, doktor ihtiyacını karşılayamadıkları için bu sayısının artacağı bilgisine ulaşıldı.

Telsiz konuşmalarında büyük panik havasının hakim olduğu, sözde liderlerin birbirlerine hakaret dolu ve suçlayıcı sözler sarf etmesinde ortaya çıktı.

Tendürek Dağı'nda da operasyonlar sürüyor. TSK, saat 00:08 ile 00:27 saatleri arasında TENDÜREK kırsalına bomba yağdırdı. 6 hedef ateş altına alınarak vuruldu.

Bölgede 4 günden bu yana devam eden operasyonda "Mahir" kod adlı PKK'nın sözde Çaldıran-Tendürek bölge sorumlusu olduğu ifade edilen terörist Hakan Yeni öldürüldü.

Yüklü miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonda, Yeni'nin yanı sıra çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Karadan ve havadan yürütülen operasyonlarda teröristlerin kullandığı birçok mevzi kullanılamaz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün 'şirinler' yöntemi Gündem Erdoğan ile Obama, Çin'de görüştü Gündem Hüseyin Çapkın'ın ifadesi ortaya çıktı Gündem İstanbul Çağlayan'da patlama Gündem