Cenevre'den AKP'ye sert mesaj

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zoubi, Cenevre Konferansı'nın düzenlendiği Montrö'de Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı. Zoubi'nin, AKP Hükümeti'ne eleştirisi oldukça sert oldu. Zoubi, "Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun eli Suriye'nin kanına bulanmıştır. Bu kanın hesabını sorulması ve cezalandırılmaları gerekiyor" dedi.

Abone ol

Uusal Kanal, Suriye için çözüm yollarının tartışıldığı Cenevre Konferansı'nda Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zoubi ile görüştü.

Zoubi'ye Cenevre'ye bir gün kala Anadolu Ajansı'nın servis ettiği fotoğrafları sorduk. Zoubi'nin yanıtı net oldu.

“Bu fotoğraflar gerçek değil. Çok açık bir şekilde bunların tamamı uydurma ve dayanaksız olduğu belli. Üstelik Suriye ile de alakası yok. Biz bu senaryoyu kimlerin kudguladığını, kimlerin finans kaynağı olduğunu ve kimlerin bunu uyguladığını çok iyi biliyoruz. Şu an bir ekibimiz bu konuyu araştırıyor. Yakın tarihte hazırladığımız ayrıntılı bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız”

Zoubi; Amerika, İngiltere gibi ülkelerin Esad'sız geçişte ısrar etmelerinin, asıl niyetlerini de ortaya koyduğunu söyledi.

“Ameirka ve İngiltere'nin Esad'ın siyaset sahnesinden çekilmesini istemelerinin asıl sbeebi Suriye'nin bölgedeki gücü ve etkisiyle ilgilidir. Bu ülkelerin bölgedeki planları ve Arap-İsrail sorununun kjendi planladıkları gibi çözülebilmesi için, Suriye'nin bölgedeki Arap milliyetçiliğine etkisinden ve bir hasımlarından kurtulmaları gerekiyor. Kurtulmak için çavbaladıkları bu hasım da Beşar Esad'tır”

Suriye Enformasyon Bakanı'nın AKP Hükümeti'ne yönelik eleştirileri ise oldukça sert oldu. Zoubi, "Başabakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun eline Suriye kanı bulaşmıştır, cezalandırımaları gerek" diye konuştu.

“Davutoğlu hala dışişleri bakanı mı? Lütfen kontrol eder misiniz, bu şahıs hala dışişleri bakanı mı? Açıkçası Davutoğlu'nun yaptığı hiçbir şey konuşmaya değmez. Türk Hükümeti açıklamalarıyla ve yaptıklarıyla komik ve ciddiyetsiz. Bunlarda ne ahlak ne politika vizyonu ne siyaset bilgisi ne de diplomasi mefhumu bulunuyor. Suriye'nin kanına büyük bir şekilde bulanmışlardır. Bu hükümetten ve özellikle en başta Erdoğan ve Davutoğlu'dan ellerindeki kanın hesabının sorulması ve cezalandırılmaları gerekmektedir”

ulusalkanal.com.tr

Yüksek Seçim Kurulu, partilerin oy pusulasındaki yerini belirledi Gündem Nejat İşler'den iyi haber Gündem "İstanbul'a ürün taşımama" eylemi başladı Gündem Ergenekon tutuklusu Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ölümden döndü Gündem