Bilgin: Aileler çocuklara bedenini korumayı öğretmeli

Ensar Vakfı’na ait okullarda çocuklara yapılan cinsel istismar toplumun kanayan bir yarasına daha dikkat çekti. Peki aileler çocuklarına bu konuda nasıl bir eğitim vermeli, böyle bir durumla karşı karşıya kalan çocuklara nasıl yaklaşılmalı? Psikolojik Danışmanı Özden Bilgin’e sorduk.

Abone ol

Ensar Vakfı’na ait okullarda çocuklara yönelik cinsel istismarla gündeme gelen çocuk istismarı aileleri de tedirgin ediyor. Uzmanlara göre bu konuda en büyük görev ailelere düşüyor. Psikolojik Danışmanı Özden Bilgin, çocukların bulunduğu tüm ortamlarda kendisini koruyabilme eğitiminin verilmesi gerektiğini belirtti.

Bilgin, çocuklara verilen bu eğitim esnasında anne babaların rahat olması ve çocukların korkutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Bilgin, tacizle karşılaşan çocuğa ise “bunun kendi hatası olmadığı” düşüncesinin verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Çağla Atlı - Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Minikler ilkokullardan kaldırılan andımızı okuyarak eğitime başlıyor Sağlık Sağlık Bakanlığı'ndan inceleme Sağlık Sigara daha çok kadınları vuruyor Sağlık ÖSYM, sokağa çıkma yasağı olan yerlerde sınav başvuru süresini uzattı Sağlık