Kumpası kumpasçılar soruşturdu

İki yıldır Gölcük belgelerindeki kumpası araştıran askeri savcı Kahni Yolcu'nun darbe soruşturmasında tutuklanmasıyla yerine İzmir Askeri Casusluk davası mağduru Mustafa Ufuk Kök atandı. Kök, casusluk davasında 15 ay tutuklu kalmıştı.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında yürütülen "kumpas" soruşturmalarının FETÖ’cü savcılar tarafından yürütüldüğü ortaya çıktı.

Balyoz tertibinin yapıldığı dönemde "isimsiz bir ihbar maili" savcılığa ulaşmış ve bunun ardından Gölcük Donanma Komutanlığı’nda arama yapılmıştı. Aramalarda, yer döşemesinin ardında onlarca belge ve harddiskler bulunmuştu.

Aramayı yapan isim de şu anda firari olan ve FETÖ’den aranan savcı Fikret Seçen'di. Yer döşemesinin altından çıkan 5 No’lu harddisk Balyoz ve Poyrazköy soruşturmalarının en önemli delili haline geldi. Harddiskte adı geçen yüzlerce subay tutuklandı.

Belgelerin sahte, davanın da kumpas olduğunun anlaşılmasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı da askeri savcı yüzbaşı Kahni Yolcu yürüttü.

Ancak Yolcu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandı. Yolcu ile birlikte Gölcük askeri savcılığında görev yapan askeri hakim ve savcıların bir çoğu tutuklandı.

Tutuklanan askeri savcı Yüzbaşı Kahni Yolcu’nun yerine ise bir kumpas mağduru, İzmir Askeri Casusluk davası kapsamında 15 ay tutuklu yargılanan Askeri Savcı Yüzbaşı Mustafa Ufuk Kök atandı.

15 ay tutuklu yargılandığı dava sonunda beraat eden Kök, şimdi Balyoz belgelerinin Donanmaya nasıl girdiğini ve harddiskin üzerindeki parmak izinin kime ait olduğunu araştıracak.

ulusalkanal.com.tr

MHP Genel Merkezi yakınında silah sesleri Gündem 2 kadın doktor Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı Gündem Trafik çileye döndü Gündem HDP Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı Gündem