Emeklilerin intibak davasında yeni gelişme!

Milyonlarca emeklinin intibak zammı için bir umudu daha vardı. İntibak zammının yolunu açacak dava 13 Temmuz'a ertelendi. Eğer 13 Temmuz'da olumlu karar çıkarsa emekliler 355 liraya varan zam alabilecek

Abone ol

Emeklilerin merakla beklediği intibak davasından karar çıkmadı. Mahkeme intibak davasını 13 temmuz'a erteledi. Eğer o gün olumlu karar çıkarsa, milyonlarca emekliye 355 lira zammın yolu açılacak.

Ankara 3'üncü İş Mahkemesi’nde görülen intibak davasını Türkiye Emekliler Derneği açmıştı. Geçen Pazartesi görülen diğer intibak davasından olumlu sonuç çıkmayınca, umutlar bu davaya bağlanmıştı.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada karar çıkması bekleniyordu. Ancak dosyadaki eksiklikler nedeniyle dava 13 Temmuz Pazartesi saat 09.30'a ertelendi.

13 Temmuz'daki davadan olumlu karar çıkarsa 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşına zam yolu açılacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Ve milyonlarca emeklinin maaşına 50 ila 355 lira arasında artış yapılması gündeme gelecek.

ulusalkanal.com.tr

PKK'dan kalkışma talimatı Gündem Kılıçdaroğlu: AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı... Gündem Hareketli dakikalar! Ordu komutanı Suriye sınırında! Gündem İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın ''kadim dostları'' Gündem