Şehit savcıya veda

Önce adliyede ardından camiide tören düzenlendi. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Savcı Kiraz, İstanbul Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Abone ol

Binlerce hukukçu, cübbesini onun için giydi bugün. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz gözyaşları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Savcı Kiraz için ilk tören, mesai yaptığı yerde, İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlendi. Savcının naaşı, tören birliği tarafından omuzlarda taşınarak adliyenin avlusununa getirildi. Binlerce hukukçu törene cübbesiyle katıldı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim de törendeki yerini aldı.

Savcının cenazesi, adliyedeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Eyüp Sultan Camii’ne götürüldü.

Savcı Kiraz öğle namazının ardından Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Törene devlet ve askeri erkan katıldı. Şehit savcının eşi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin küçük oğlu Muhammet ise bu görüntüsü ile yürek burktu. Babasının cenazesinde, olanlardan habersiz simit yiyordu.

Şehidin cenazesi yine omuzlardaydı. Mezarı başında dualar edildi, binlerce kişi bir kürek toprak atabilmek için sıraya girdi. Ve, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, Eyüp Mezarlığı'na defnedildi.

Gün boyu metanetini koruyan şehit babası Hakkı Kiraz ise, törenin ardından konuştu. Oğlu ile son kez görüşemediğini söyleyen şehit babası, "Oğlum bunu hak etmemişti. Namusuyla, şerefiyle, görevinin başında takdir-i ilahi oldu. Ben şükrediyorum. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yasa ile TÜRGEV'e üniversite Gündem Kılıçdaroğlu: Bir savcının vahşice katledilmesi kabul edilemez Gündem Vatan'da patlama sesi Gündem Hukukçulardan teröre tepki Gündem