ABD, İncirlik'ten sonra orayı da istiyor

Amerika Birleşik Devletler İncirlik'ten sonra Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü’nü de istiyor. Amerika'nın Diyarbakır'daki hava üssü için yoğun çaba sarfettiği belirtiliyor.

Abone ol

Adana'daki İncirlik Üssü'nün yanı sıra Diyarbakır, Batman ve Malatya'daki hava üslerini de acil inişler için Amerika ve koalisyon ülkelerine açıldı. Ancak Amerika'nın Türkiye'den bir isteği daha var. Amerika Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü’nü istiyor.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nün Ortadoğu için büyük öneme sahip olduğu belirtiliyor. Diyarbakır Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın da göz bebeği. İşte bu startejik üsse ABD talip oldu.

Aslında İncirlik mutabakatında Diyarbakır'daki üs var ancak sadece acil inişler, ikmal ve bakım amaçlı açılmıştı. Amerika ise üsse savaş uçağı yerleştirmek istiyor. Milliyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre de Amerika Diyarbakır'daki askeri üs için yoğun çaba sarfediyor. Eğer Diyarbakır'da Amerika'ya açılırsa hem Türk uçakları hem de Amerika uçakları birlikte IŞİD mevzilerini vuracak. Önümüzdeki günlerde bu üssün de ABD uçaklarının kullanımına açılmasıyla ilgili karar verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Devlet Bahçeli'den çok sert yazılı açıklama Gündem IŞİD'in 'İstanbul Emiri' de yakalandı Gündem Şehit düşmeseydi 6 gün sonra... Gündem Bakan açıkladı! Abdullah Öcalan öldü mü? Gündem