1906 yıllık 'su koruma yasası' Vatan Partisi'nin seçim manifestosunda

Sıradaki haberimiz, hem arkeoloji, hem siyaset hem de çevre sorunlarını içeren bir haber. Denizli'deki Laodikya antik kenti kazılarında dünyada benzeri olmayan 3 metrelik imparator heykeliyle, Antik dünyanın en önemli ve en uzun su yasası ortaya çıkarıldı. Aydın'daki hangi belediye başkan adayı antik yasaların benzerini seçim manifestosuna yazmıştı? Bu ayrıntı da haberimizde ...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli'deki Laodikya antik kentini ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisine kazılarda ortaya çıkarılan en son buluntular gösterildi. Ama bu buluntular arasında Menderes havzasında yaşayan milyonlarca insanı ilgilendiren ilginç bir sürpriz vardı.

İlginç olan ise 1906 yıllık yasanın Vatan Partisi'nin seçim manifestosunda yer alması... Aydın Büyükşehir Adayı Yalçın Büyükdağlı, Menderes Havzası'nda yaşanan kirliliği önlemek için Koruma kanunu çıkarılmasını önermişti.

Büyükdağlı'nın kanun önerisinin, binlerce yıl önce Roma İmparatoru Trayan zamanında uygulandığı ortaya çıktı.

Laodikya antik kentinde buna benzer bir kanunun ortaya çıkarılması, Büyükdağlı'nın önerisinin 1906 (bin dokuzyüz altı) yıl önce uygulandığının kanıtı. Milattan sonra 113 yılına ait olan yasa, Roma İmparatoru Trayan heykeliyle birlikte bulundu.

Prof. Dr. Şimşek, bu benzersiz heykel ve yasayı görmek için dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin Laodikya Antik Kenti'ne geleceğini düşünüyor.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek ve Tülin Oygür'den GESKON’a ziyaret Gündem Şemdinli Davası'nda karar Gündem Cafer Sincer halkla buluştu Gündem AKP seçim bürosuna ateş açan zanlı tutuklandı Gündem