Balyoz kumpasının hedefi olan askerler açılan 31 davada 40 milyon TL talep etti

Kumpasla tutuklandılar, yıllarca hapis yattılar... Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurulan kumpasın mağduru emekli general ve subaylar tazminat davaları açmaya başladı. Şimdiye kadar 31 kişinin açtığı davalarda talep edilen toplam tutar 40 milyon lira. Diğer askerler de dava açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Türk Ordusunu zayıflatmak için kurulan Balyoz kumpasıyla hedef alınan askerler tazminat için harekete geçti.

Balyoz davasında 367 emekli ve muvazzaf askeri yargılanmış, bunlardan 325'i hapis cezasına çarptırılmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin yargılamanın adil yapılmadığına ilişkin kararı sonrası yeniden yargılama süreci başladı. Kumpas çözüldü, daha önce mahkûm edilen 325 asker de beraat etti.

Sahte belgelerle tutuklanıp yıllarca hapis yattıktan sonra beraat eden askerler bir bir tazminat davası açmaya başladı. Şimdiye kadar açılan davaların sayısı 31. Toplam talep edilen miktar 40 milyon lirayı buldu. Dava sayısı ise hızla artıyor.

Subayların mahkemelere sundukları dilekçelerde haksız yere tutuklandıkları, hakedilen rütbe ve kıdemleri alamadıklarını vurguluyor.

Muvazzafken tutuklanıp emekli edilen subaylar hak kayıplarına dikkat çekiyor.

Bunun yanı sıra ailelerinden uzakta ve özgürlüklerinden mahrum kalan askerler manevi tazminat talep ediyor.

Şimdiye kadar açılan davalarda 40 milyon Lira talep edildi. Bu rakamın açılacak davalarla 450 milyon liraya çıkabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan İhsan Özkes açıklaması Gündem Adaylık başvuruları başladı Gündem Ali ismail Korkmaz'ın ailesinin evi soyuldu Gündem Maden ocağında mahsur kaldılar Gündem