Almanya'da FETÖ kaygısı

FETÖ'cü darbe girişimi sonrası Almanya'dan dikkat çeken cemaat açıklaması geldi. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi milletvekili Bernhard Lasotta (Bernhard Lazota); FETÖ'nün Alman kurumların sızma ihtimali olduğunu söyledi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Almanya'dan FETÖ ile ilgili farklı bir yorum geldi. Hristiyan Demokrat Birlik Partili milletvekili Bernhard Lasotta (Bernhard Lazota), FETÖ'yle ilgili dikkat çeken bir açıklamada yaptı.

Lasotta, "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var" dedi. FETÖ'nün ağının muhafazakar Müslüman aileler, girişimci ve akademik liderler, okuma grupları ve yurtlardan oluştuğunu söyledi.

Lasotta, FETÖ'nün amacının eğitimle devleti ve siyasi partileri ele geçirmek ve akademik kadroları yanlarına çekmek olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Lasotta, Türkiye'yi, FETÖ'yü tasfiye sürecinde hukuka aykırı davrandığını iddia ederek eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi'den 96 yıl sonra aynı soruyu soruyorum Gündem FETÖ'cüler Mayıs ayına kadar ağır silah taşıyabilen uçak alımı için baskı yaptı Gündem Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: TSK'nın kahramanlarının ayırt edilmesi bizlere güç verdi Gündem