Sular çekildi, temizlik başladı

TRABZON’un Beşikdüzü İlçesi’nde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan felaketinin yaralarının sarılmasına çalışılıyor. İlçe merkezinde biriken suların boşaltılması ve çamurla kaplanan alanların temizlenmesi için başlatılan çalışmalar devam ederken, yöre sakinleri yaşananların alt yapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek belediyeye eleştiriler yöneltti. Vatandaşlar, belediyenin Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi Projesi kapsamında teleferik için harcayacağı 50 milyon lirayı alt yapıya yatırmasını istedi.

Abone ol

Dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında Ağasar deresi ve başka küçük derelerin taşması ile adeta göle dönen Beşikdüzü ilçe merkezinde suyla dolan ve çamurla kaplanan alanlar iş makineleri ile temizleniyor, ulaşıma kapanan yollar açılıyor. Yöre sakinleri de ev ve iş yerlerini, zarar gören eşyalarını temizlemek, kurtarabilmek için çaba harcıyor. Elektrik olmayan, su tesisatı da zarar gören ilçede ihtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor.

TELEFERİK YAPACAKLARINA ALT YAPIYA PARA HARCASINLAR

Yaşanan selde suyla dolan evi ve eşyaları hasar gören yöre sakinlerinden Şevki Ataman, “Bir anda her taraf suyla kaplandı. Doktora gitmiştik, dönüşte evimize giremedik. Suyla dolan ev ve eşyalarımız kullanılamaz halde”dedi. Alt yapı çalışmalarına önem verilmemesinden yakınan emekli öğretmen Emine Cinel de, AKP'li Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi projesi kapsamında yapılacak olan teleferik projesine eleştiriler getirerek, “Belediye başkanları alt yapıya hiç bakmadı. Teleferik yapıyorlarmış. Beşikdüzü’nün çok mu ihtiyaç var teleferiğe? Alt yapıyı yapsalar ya. Nedir bu çektiğimiz? Elektriğimiz, suyumuz yok. Evimize giremiyoruz” diyerek dert yandı. Yaşananların alt yapının yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan emekli subay Osman Cinel ise, belediyenin teleferik projesi için 50 milyon harcanacağını hatırlattı, "Bu para ilçenin alt yapsına harcansın. Halimiz çok kötü. Rögarlar açılmış olsaydı bu felaket olmazdı” diye konuştu.

UNLAR SU ALTINDA KALDI

Fırın sahibi olan Olgun Kara da, “Perişan bir haldeyiz. Fırında unlarımız su altında kaldı. Dünden beri uğraş veriyoruz. İçeriye giremiyoruz. İş yerinin önü aşırı yağış sonucu çöktü ve tehlike arz ediyor. Acil yardım bekliyoruz” diyerek dert yandı.

CANİKLİ VE SOYLU BEŞİKDÜZÜ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketi yaşanan Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla, esnafla görüştü.

Fatih Mahallesi’nde yetkililerde bilgi alan Nurettin Caniklı, aşırı yağış sonrasında bölgede afet yaşandığını belirterek, “Karadeniz'de, Beşikdüzü’nde de dere ıslahlarının büyük bir bölümü tamamlandı. Yapılmamış olsaydı yağışlar çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor. Azaltılıyor, çok büyük boyutlara ulaşması engelleniyor ama tamamen sıfırlanması maalesef sağlanamıyor" dedi.

1 KİŞİ KAYIP

Beşikdüzü’nde sel felaketinde 2 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Caniklı, “Allah'tan rahmet diliyoruz. 1 de kaybımız var. İnşallah sağ salim bulunur. Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor. Vatandaşlarımızın, bütün esnafımızın zararları karşılanacak. Ondan yana bir kuşku söz konusu değil. Vatandaşlarımızın zararları telafi edilecek. Mal kayıplarının telafisi konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. O noktada bir problem yok. Bizi üzen can kayıplarıdır. Zaten acil olarak ödenekler aktarıldı. İlk anda acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla aktarıldı. Tespitler yapıldıktan sonra en kısa zamanda vatandaşımızın mağduriyetini tamamen ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından incelemelerde bulunmak için Giresun’un Eynesil ilçesine gitti.

Bu arada, kayıp kişinin Ardıçatak Mahallesi Muhtarı Muhammet Angın'ın eşi Gülten Çatak olduğu öğrenildi.

Geçici mahalle imamı 5 yaşındaki kıza cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı Yurt Metroda 'Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsun' tehdidi Yurt ‘Göçmen izleri’ heykeli yeni yerine taşındı Yurt Hayalleri engel tanımadı Yurt