MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye şok anayasa değişikliği ve başkanlık raporu: AK MHP mi olacağız?

“Anayasa değişikliği ve başkanlıkla” ilgili olarak MHP Genel merkezine il ve ilçelerden gelen raporların Bahçeli’yi memnun etmediği belirlendi. Tabanın anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine geçilmesine karşı çıktığı öğrenildi.

Abone ol

Anayasa değişikliği ve başkanlıkla” ilgili olarak MHP Genel merkezine il ve ilçelerden gelen raporların Bahçeli’yi memnun etmediği belirlendi. Tabanın anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine geçilmesine karşı çıktığı öğrenildi.

Tabanda “MHP idik, şimdi AK- MHP mi olacağız” itirazları geldiği bildirildi. Bahçeli’nin AKP’nin “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” adı altında Meclis yetkilerini gasp eden ve “Başkanlık Sistemi” öngören teklifine “evet” demesi MHP tabanında karşılık bulmadı. Birçok il ve ilçe örgütünde “tepki istifaları” yaşanırken, anayasa değişikliği teklifi TBMM’de kabul edilmesi halinde partiden toplu istifaların gelebileceği vurgulanıyor. Edinilen bilgilere göre parti örgütlerinden gelen tepkileri bastırmak için illere gönderilen parti kurmaylarından da olumsuz haber geldi. İllere gönderilen kurmayların “MHP tabanın ve ülkücülerin ağırlıklı bir kısmı AKP’ye anayasa desteği verilmesine karşı olduğu” izlemiyle Ankara’ya geri döndükleri öğrenildi.

İllere görevlendirilen kurmayların dönüşlerinde izlenimlerini Bahçeli’ye aktarırken, ”Başkanım, konuştuğumuz insanlar, anayasa konusundaki politikamızı anlamıyorlar. Bize ‘Biz şimdiye kadar MHP’li idik. Şimdi AK-MHP’li mi olacağız? ‘ diyerek tepki gösteriyorlar” dedikleri bildirildi.

Bahçeli’nin kurmaylarının “Anlamıyorlar” şeklindeki sözlere “Anlarlar, anlarlar, işlerine gelmediği için anlamazlıktan geliyorlar” şeklinde tepki gösterdiği iddia edildi. MHP’de açıkça anayasa değişikliğine “hayır” oyu vereceğini ilan eden isimler de illerden gelen tepkileri doğruladı. Meral Akşener’e yakın bir MHP’li konu ile ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Konuyu bilmiyoruz. Ama Genel merkez tarafından görevlendirilen bazı kişilerin illerde görüşmeler yaptıklarını duydu. Ama o toplantılara parti tabanından pek ilgi gösterilmemiş. Umarız hatadan bir an önce dönerler” dedi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

MHP çevrelerinde, Bahçeli’nin Başbakan Yıldırım ile görüştükten sonra yaptığı erken seçim açıklaması da tartışılıyor. Paketin ikinci oylamasına AKP’den ve MHP’den “hayır” oyu kullanacakların artacağına ilişkin tahminler yapılıyor. Birinci turda, yapılan oylamalarda maddeleri 340- 348 aralığında oy alan paketin, ikinci tur oylamalarda bazı maddelerinin 330’un altında kalması halinde düşebileceği endişesinin ortaya çıkması üzerine, hem AKP’li Şentop, hem de Bahçeli’nin “paket meclisten geçmez ise seçime gidileceği’ yönünde açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların, ‘hayır” demeye hazırlanan AKP ve MHP milletvekilleri üzerinde baskı kurma amacıyla yapıldığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Teklifin 11. maddesi de kabul edildi Gündem Garo Paylan "soykırım" yalanına sarıldı Gündem Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı Gündem Şehit Astsubay Mustafa Özdil'in evinde yas var Gündem