Ege'nin ciğerleri alev aldı: İzmir ve Muğla'da orman yangını

Havaların ısınmasıyla birlikte ülke genelinde orman yangını vakaları arttı. İzmir ve Muğla’da dün yangın çıktı. İki yangının ortak özelliği yerleşim yerlerine yakınlıkları oldu.

Abone ol

Yaz aylarının başlangıcıyla beraber ülke genelindeki orman yangınlarında artış yaşanmaya başladı.

İzmir’in Karaburun ilçesindeki makilik alanda dün gece çıkan yangın, rüzgârın da etkisiyle yerleşim yerlerine kadar yaklaştı.

Sebebi henüz tespit edilemeyen yangına 3 arazöz ve bir su tankeriyle müdahale edildi. Rüzgârın yön değiştirmesiyle birlikte yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Yanan bölgede soğutma çalışmaları yapıldı.

Öte yandan Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Çırkan Mahallesi’nde çıkan yangına ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi.

İtfaiye ekiplerinin müdahaleleriyle birlikte kontrol altına alınan yangını sebebi ise henüz tespit edilemedi.

Yangının evlerinin yakına kadar yaklaştığını belirten mahalle sakini Serkan Kirman’ın tavuklarını kurtarmaya çalışırken vücudunun belirli bölümlerinde yanıklar meydana geldi.

ulusal.com.tr

Yurtta sağanak etkisi: Evler, yollar ve tarım alanları zarar gördü Yurt HDP'li Diyadin Belediyesi'ne operasyon Yurt İstanbul'da "Türkiye Geneli Huzur Uygulaması" Yurt Rize'de sağanak sele dönüştü Yurt