Hükümet, Subay Sicil Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti

Hükümet, Subay Sicil Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. General rütbesindeki komutanların terfi için her rtübede en az 10 ay kıta görevi yapma zorunluluğu değiştirildi. Kıta görevi tek rütbede yapılabilecek.

Abone ol

Subay Sicil Yönetmeliği'ndeki terfi kriterlerinde değişiklik yapıldı. Tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral için kıta görevi şartı değiştirildi, orgeneraller için ise tamamen kaldırıldı.

Önceki düzenlemeye göre; tuğgeneral, tümgeneral ve korgeneral rütbelerinde en az 10 ay süreyle kıta hizmeti yapılması gerekiyordu.

Ancak Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeyle bundan böyle generaller; tuğgeneral, tümgeneral ve korgeneral rütbelerinde 10’ar aylık dilimler yerine, 30 aylık kıta hizmetini tek bir rütbede tamamlayabilecek.

Bir başka düzenleme de TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nde yapıldı. Değişiklikle askerlik yükümlülüğünü yerine getirirken herhangi bir nedenle noksan hizmetle terhis olanlar, yeniden silah altına alındığında günlük mesai sonrasında evlerine gidebilecek.

Aranan şart ise, erbaş ve erlerin gideceği evin askerlik yaptığı il sınırları içerisinde bulunması.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'na 3 soru Gündem Sessiz Çığlık'ta 117. hafta Gündem ''Böyle bir toplantı yok'' Gündem Mezarlıklar bile özelleştirilecek Gündem