31 Mart yerel seçimine 3 gün kala YSK'dan seçim güvenliği açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için her türlü güvenlik önlemini aldıklarını söyledi. Güven, sandık sonuç tutanaklarının yurttaşların denetimine açık olacağını söyledi

Abone ol

Yerel seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'den seçim güvenliği açıklaması geldi.

Güven, seçimler için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Güven “Fiziki güvenliklerini aldık ama onun ötesinde seçimin kendi güvenliğiyle ilgili de tedbirleri aldık. Seçimlerde yarışanı da seçimleri yapan da siyasi partiler. Sandığın başında 5 kişi o ilçede en çok oyu alan siyasi partilerin temsilcileri… Sandık sonuçlarını onlar tespit edecekler, itirazlara ilk aşamada onlar karar verecekler” dedi.

Başkan Güven, seçimlerin en önemli güvenlik konusunun ıslak imzalı sandık tutanakları olduğunu belirtti. Tutanakların yurttaşın denetimine açık olduğunu hatırlattı.

“Türkiye'de, dünyada ilk bunu biz yapıyoruz” diyen Güven, “Tahmini 10 gün civarında bir süre sonra internette 'www.ysk.gov.tr' adresimizde de yayınlıyoruz. Vatandaş, Türkiye'deki tüm sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cetvelini ve tutanaklarını, ilçe birleştirmelerini, il birleştirmelerini kontrol etme, görme imkanına sahip” ifadelerini kullandı.

Yurttaşların 2014'ten bu yana oy kullandığı sandığın sonuçlarına ulaşabileceğini söyleyen Güven, itirazlar konusunda da dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Güven “Bizim güvencemiz teminatımız bunlar. Bugüne kadar da bizim yayınladığımız sandık sonuç tutanaklarında değişiklik yapıldığına dair bir tek itiraz gelmedi. bugüne kadar mükerrer seçmen, mükerrer oy kullanma, fazladan oy kullanma gibi bir itirazın gelmedi” diye konuştu.

Vatan Partisi Ankara adayı Tülin Oygür kenti fethetti Gündem Vatan Partisi İBB adayı Mustafa İlker Yücel, 'Kahverengi İstanbul' projesini açıkladı Gündem Bahçeli'den erken seçim açıklaması Gündem Amiral Soner Polat: Türkiye'nin iç ve dış problemlerinin ana kaynağı Batı'dır Gündem