"Halkı suç işlemeye çağırdılar"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile HDK Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü hakkında soruşturma başlatıldı. Diyarbakır'daki ortak basın açıklaması nedeniyle başlatılan soruşturmada "halkın suç işlemeye çağırıldığı" belirtildi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDK Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ile DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın nedeninin Diyarbakır'da düzenlenen ortak basın toplantısı olduğu öğrenildi.

Basın açıklamasında eş başkanların halkı suç işlemeye çağırdıkları belirtildi.

Diyarbakır'da düzenlenen açıklamada Demirtaş Doğu ve Gündeydoğu'daki bazı illerde PKK'ya yapılan operasyonlara tepki göstermiş, halkı da terör olaylarına destek vermeye çağırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Alman Patriot Birliği Türkiye'den ayrıldı Gündem Erdoğan, Geçici Bütçe Kanunu'nu onayladı Gündem Büyükşehir yasasına hendek ayarı geliyor Gündem Erdoğan ve Büyükanıt'ın 2007'deki sır görüşmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edildi Gündem