Venezuela Büyükelçisi Reyes'ten TBMM'ye ziyaret

Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sürekli: "Latin Amerika ülkelerine girmekten çok mutlu olacağız. Stratejik ortaklıklar geliştirerek üst akla karşı mücadelede önemli mesafeler kaydedeceğiz"

Abone ol

Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, "Latin Amerika ülkelerine girmekten çok mutlu olacağız. Stratejik ortaklıklar geliştirerek üst akla karşı mücadelede önemli mesafeler kaydedeceğiz." dedi.

Sürekli, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes ile TBMM'de bir araya geldi.

Görüşmede konuşan Sürekli, Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin iyi yönde gittiğini, kritik eşiklerin aşıldığını belirtti.

Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimine karşı Venezuela'nın verdiği desteği ve gösterdiği hassasiyete teşekkür eden Sürekli, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok hızlı şekilde gelişeceğine inandığını vurguladı.

İki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına yürütülecek çalışmalara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den büyük destek aldığını anlatan Sürekli, "Zaten iki ülke vizyonu örtüşüyor. Latin Amerika ülkelerine girmekten çok mutlu olacağız. Stratejik ortaklıklar geliştirerek üst akla karşı mücadelede önemli mesafeler kaydedeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Siyasi taktiklerle Rusya ve Venezuela gibi ülkelere saldırdılar"

Jose Gregorio Bracho Reyes de Venezuela hükümetinin yaşadığı en zor dönemin 2016 yılı olduğunu vurgulayarak, yaşananların sadece petrol fiyatlarındaki ani düşüşe bağlı değil, ekonomik savaştan büyük zarar gördüklerini kaydetti.

Reyes, "Bu ekonomik savaş, vatan sevgisinden yoksun burjuva sınıfının sebep olduğu bir durumdu. Faşist bir burjuva sınıfımız var bizim. Vatan sevgisinden yoksun insanlar bunlar. Petrol fiyatlarının 100 dolardan 20 dolar seviyesine düşüşü bizi çok fazla etkiledi. Dövizin girişi düştü. Bu düşüş petrol piyasasının getirilerinden kaynaklı bir düşüş olmadı. Bunlar siyasi manevralardı. Bu siyasi taktiklerle Rusya ve Venezuela gibi ülkelere saldırdılar. En zor olanı atlatmış durumda olduğumuzu umuyorum." diye konuştu.

Reyes, yaşanan kriz ortamında, devlet eliyle vatandaşa ucuz sunulan ürünlerin ülkeden çıkartılması yoluyla yapılan kaçakçılıkla da mücadele ettiklerini bildirdi.

Ülkede birtakım yapısal değişikliklerin arzu edilmesi ve bunun adına da devrim denilmesi halinde önlerinde duran yolun asla güllerle bezeli olmadığının bilinmesi gerektiğini anlatan Reyes, "Siz de zaten bu tecrübeye sahipsiniz. Bu yolda dahili ve harici birçok düşmanınız oluyor. O yüzden de biz Türkiye'yi model ülke olarak örnek alıyoruz." dedi.

Venezuela ile Türkiye arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda en üst seviyede olduğuna işaret eden Reyes, "Türkiye'de olup biten birçok şeyden kendimize de pay çıkartmaktayız. Çok ortak düşmanımız var, aynı şekilde çok ortak dostumuz var." değerlendirmesinde bulundu.

Eski senatör Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı Gündem Bakan Çelik'ten 'çiğ süt' açıklaması Gündem 26 ilin valisiyle video konferansla görüştüler Gündem Sur'un tarihi yapılarını bazalt taşına işliyor Gündem