Erdoğan ve Barzani görüştü

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Irak hükümetini "Bağımsızlık ilanı" ile tehdit eden Barzani, Erdoğan ile "Irak'ta yeni bir siyasi başlangıç" konusunu görüştü.

Abone ol

Bağımsızlık ilanına hazırlanan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Halkbank'ta biriken petrol paralarını tahsile gelen Barzani ile Erdoğan görüşmesinde Irak'ın bölünmesi için atılacak adımlar konuşuldu.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmede, "Irak'ta yeni bir siyasi başlangıç" konusu ele alındı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın'ın da katıldığı görüşmede Irak'ta siyasi sürecin hızla işletilmesi gerektiği belirtildi.

Barzani'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları da Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin internet sitesinde yayınlandı. Görüşmede, Barzani'nin Gül'e IŞİD saldırılarından sonra Irak'ta şartların değiştiğini söylediği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Trabzon'u karıştırmıştı! Özel bir ekip kuruldu Gündem Abdullah Gül mesajı verdi Gündem Cemaatin Emniyet'teki para musluğu kesildi Gündem IŞİD de Erdoğan gönüllüsü Gündem