Pentagon’dan Kongre’ye gizlilik talebi

Pentagon, Amerikan Kongresi'nden 5 yıllık savunma programları verilerinin kamuoyuna açıklanmamasını talep etti. Pentagon gerekçe olarak Çin ve Rusya'yı gösterdi, "rakiplerimiz savunma raporumuzu aleyhimize kullanabilir" denildi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı, Kongre’den gizlilik talep etti.

Pentagon, Kongre’den beş yıllık savunma programları verilerinin kamuya açıklanması koşulunun kaldırılmasını istedi. ABD Savunma Bakanlığı, bu verilerin Çin ve Rusya gibi rakip devletlere karşı artık gizli tutulması talebinde bulundu.

Pentagon, 1989’dan bu yana her yıl Kongre’ye sonraki beş yıl için öngörülen ekipman, kuvvet yapısı, silah sistemleri gibi tüm savunma programlarına ilişkin detaylı bütçe verilerini içeren bir rapor sunuyordu.

Bu rapor aynı zamanda kamuoyuna da açıklanıyordu. Ancak Pentagon, yasa kapsamında kamuoyuna açıklanan bilgilerin ABD’nin rakip devletlerince analiz edilip aleyhine kullanılabileceğini değerlendirdi. Bu gerekçeyle Kongre’den kamuoyuyla paylaşılması koşulunun kaldırılmasını istedi.

Bu talep, ABD ordusunun önümüzdeki süreçte tartışma yaratacak silah sistemleri üzerine çalışacağı ve bunun gizli kalması için böyle bir talebe ihtiyaç duyduğu yorumlarına neden oldu.

ulusal.com.tr

Trump: Önümüzde zorlu 30 gün var Dünya New York'ta koronavirüs kaynaklı ölümler nedeniyle morg kapasitesi yaklaşık 4 kat artırıldı Dünya Vatikan'da bir kardinalin Kovid-19 testi pozitif çıktı Dünya Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye ve Sudan’da son durum Dünya