Ulaşımda kameralı takip

İstanbul'da metro ve otobüslerden sonra minübüs, dolmuş ve taksiler de kamera ile takip edilecek. Araç takip ünitesi ve panik butonunun da yerleştirileceği araçlar, 7 gün 24 saat izlenecek. Uygulamanın amacı yolcu ve şoför güvenliğini artırmak.

Abone ol

Önce mtero ve otobüslerde başladı. Şimdiyse minibüs ve taksi dolmuşlarda da uygulanacak.

İstanbul'un toplu ulaşımındaki güvenliği artımak için minübüs ve taksi dolmuşlar için yeni bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeye göre, tüm minübüs ve taksi dolmuşlar da takip sistemi ve kamerayla izlenecek.

Araç takip ünitesi ve panik butonunun yerleştirileceği araçlar bir merkez üzerinden 7 gün 24 saat takip edilecek. Yeni uygulamanın hedefi , güvenli yolculuk sağlamak , güzergah ve konum takibi yaparak toplu ulaşımı denetlemek ve hız takibi ile de kaza riskinin daha da azaltmak.

Peki uygulama nasıl olacak?

Tüm Minibüs ve Taksi Dolmuş araç sahipleri öncelikle Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü internet sitesi üzerinden randevu alacak. Daha sonra randevu gün ve saatinde araca kurulum yapılacak. Servislerinin aksamaması için kurulum işlemleri saat 21.00 ile 07.00 saatleri arası olacak.

Sistem tamamlandığında ise kentteki 460 minibüs ve 572 taksi-dolmuş yani toplam bin 032 araç, binlerce kamera ile takip edilecek.

ulusalkanal.com.tr

''Yerel kalkınmada Arsuz'' Yurt Bursa'da traktör devrildi: 1 ölü Yurt Yürüyemeyen köpeğe pazar arabasından yürüteç Yurt Köy sular altında kalıyor Yurt