Yunanistan'ın borcu yeniden yapılandırılacak

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'de yaptığı toplantıdan Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılması kararı çıktı. Atina’ya 10.3 milyar euroluk yeni kurtarma paketi diliminin gönderilmesine de onay verildi.

Abone ol

11 saat süren Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısından karar çıktı. Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılacak ve Atina'ya 10.3 milyar euroluk yeni kurtarma paketi gönderilecek.

Gece geç saatlere kadar devam eden toplantının ardından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın bugüne kadar uyguladığı kemer sıkma politikasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Atina’ya 10.3 milyar euroluk yeni kurtarma paketi diliminin gönderilmesine de onay veren Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın borç geri ödeme takviminin daha uzun bir vadeye yayılması konusunda uzlaştı.

Toplantı sonrasında bir basın açıklaması yapan Euro Bölgesi Başkanı Jeroen Dijsselbloem, varılan anlaşmayı “Çok önemli bir ilerleme” olarak niteledi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan Türkiye iddiası: IŞİD'e kimyasal madde gönderen şirketler Dünya Binali Yıldırım'ın sözleri İran'da geniş yankı buldu Dünya Binali Yıldırım'ın sözleri İran'da geniş yankı buldu Dünya Ulusal Kanal, Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Dünya