İşçilere polis müdahalesi: 8 gözaltı var

Batman'da eylem yapan işçilere polis müdahale etti. Petrol işçileri işten çıkarılacaklarını duyunca, 150 metre yükseklikteki petrol arama kulesine çıkarak eylem yapmıştı. Polis Batman'da 8 işçiyi ve benzer eylemi Adıyaman'da yapan 40 işçi de gözaltına aldı

Abone ol

İşlerini kaybetmemek için 150 metrelik kulede eylem yapıyorlardı. Polis izin vermedi. Batman'daki 8 petrol işçisi gözaltına alındı.

TPIC petrol arama şirketinde çalışan işçiler, 11 temmuz'da işten çıkaralıcaklarını duyunca önceki gün eyleme başladılar. Türkiye Petrolleri Park sahasındaki bu petrol arama kulesine çıktılar. 150 metrelik kulede iki gündür eylem yapıyorlardı.

Batman'da işçilerin eylem yaptığı alana çok sayıda zırhlı araç ve polis ekibi gitti.

Güvenlik güçleri, işlerini kaybetmemek için eylem yapan petrol işçilerine müdahale etti. 1 işçi plastik mermiden yaralanırken, 8 işçi de gözaltına alındı.

Aynı petrol şirketinin işçileri Adıyaman'da da eylemdeydi. İşten çıkarılacaklarını duyunca TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü Kahta Karakuş Üretim İstasyonunda oturma eylemi yaptılar.

Yetkililer, işçilerin eylemi sonlandırmasını istedi. Emekçiler karşı çıkınca özel güvenlikle aralarında kısa süreli arbede yaşandı.

Jandarmanın iknası sonucu eylemi bitiren 40 petrol işçisi, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

İşçiler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hem Batman hem de Adıyaman'daki petrol işçileri için kritik gün 11 Temmuz. Çünkü işten çıkarılıp çıkarılmayacakları o gün belli olacak.

ulusalkanal.com.tr

Salı günü ödenmeye başlanacak Ekonomi Mayıs ayı cari açık açıklandı Ekonomi Çay üreticisine fark ödenecek Ekonomi Dolar ve euro güne nasıl başladı? Ekonomi