ABD halkı mutsuz ve umutsuz

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları son 50 yılın en mutsuz dönemini yaşıyor. Chicago Üniversitesi’nin anketine göre geçen yıl "çok mutlu" olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 31 iken, bu yıl yüzde 14’e geriledi. Kendini yalnız hissedenlerin oranı ise yüzde 23'ten yüzde 50'ye çıktı. Amerikalıların yüzde 58’i gelecek nesillerin daha iyi yaşam standartlarına sahip olacağını düşünmüyor.

Abone ol

Milli gurur duygusu azalan ABD halkı mutsuz. Araştırmalar Amerikalıların son 50 yılın en mutsuz dönemini yaşadığını ortaya koydu.

Çalışmayı Chicago Üniversitesi Ulusal Fikir Araştırma Merkezi yaptı. Anket, Floyd eylemleri öncesinde 2 bin 279 kişinin katımlı ile hazırlandı. Anket ile mutsuz olan Amerikan halkının aynı zamanda geleceğe umutla bakmadığı da yansıdı.

Anket sonuçlarına göre, 2018’de “çok mutlu” olduklarını söyleyen Amerikalı yetişkinlerin oranı yüzde 31 iken, bu yıl yüzde 14'e geriledi. 2018’de kendisini tek başına hissedenlerin oranı yüzde 23 iken Mayıs sonunda bu oran yüzde 50’ye çıktı.

Chicago Üniversitesi araştırmasında 1972’den bu yana Amerikan halkının davranışlarını takip eden Genel Toplum Anketi verilerinden de yararlanıldı. Böylece Amerikalılar’ın yüzde 29’unun bugüne kadar hiç mutlu olmadığı tespit edildi.

ABD halkı gelecekten de umutlu değil. Anket sonuçlarına göre Amerikalıların yüzde 58'i gelecek nesillerin daha iyi yaşam standartlarına sahip olacağını düşünmüyor.

Chicago Üniversitesi, koronavirüs dönemini toplum davranışını 1963’teki Kennedy Suikastı ve 11 Eylül saldırılarıyla kıyasladı. Amerikalılar’ın salgın sürecinde daha az duygusal ve fiziksel stres yaşadıklarını kaydedildi. Ancak halkın daha çabuk sinirlenmeye başladığı ve daha fazla alkol tüketme ihtiyacı duyduğu belirtildi.

ABD’de ihmal edildiğini düşünenlerin oranı ise 2018’de yüzde 18 iken bugün bu oran yüzde 37'ye yükseldi.

ulusal.com.tr

Japonya ihracatına virüs darbesi Dünya ABD'den Suriye'ye "Sezar" yaptırımı Dünya İsrail ve Çin'de ikinci dalga korkusu Dünya Çin: Hindistan ile sınır bölgesindeki sorunu barışçıl yollarla çözmek için anlaştık Dünya