Yurt dışında alınan gemi ve yatlar için vergi ödenmeyecek

Yurt dışından gemi alanlara müjde... Yurt dışında alınan gemi ve yatlar için vergi ödenmeyecek. Tabii eğer, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen tasarı kanunlaşırsa... Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısındaki maddeler bununla sınırlı değil. Daha önce muhalefetin baskısıyla geri çekilen varlık barışı kanunu genişletilerek bir kez daha gündeme geliyor. Buna göre yurt dışından gelen malların kaynağı sorulmayacak. Bu da kara paranın önünü açabilecek.

Abone ol

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor.

Tasarıda, yurttaşın vergi borcu, trafik cezası gibi ödemelerin faizleri ve taksitlerinin düzenlenmesi planlanıyor. Ancak bunlar, buz dağının görünen kısmı.

Tasarıda yurtdışı kaynaklı mal ve varlıkların ülkeye sokulması kolaylaşıyor. Yurtdışında alınan gemi, yat gibi su araçların ithalatında vergi alınmayacak. Bunun yanı sıra harç gibi ödemeler de kalkıyor. Kara paranın önü açılıyor.

AKP, Haziran ayında gündeme getirdiği ve kara paranın önünü açan Varlık Barışı tasarısı muhalefetin tepkisi nedeniyle geri çekilmişti. Söz konusu Varlık Barışı tasarısı bu defa genişletilerek bir kez daha gündeme geliyor.

Tasarıyla, yurtdışından getirilecek mallar ve varlıklar herhangi bir soruşturma, inceleme veya kovuşturma kapsamı dışında tutulacak. Bu sayede yurtdışından hangi mal veya varlık gelirse gelsin, hakkında soruşturma yapılamayacak.

ulusalkanal.com.tr

Serbest piyasada altın fiyatları Ekonomi Çalışma Bakanlığı'nda bin 180 kişi açığa alındı Ekonomi Merkez Bankası’ndan bankalara destek Ekonomi Armutta rekolte, düştü fiyat arttı Ekonomi