MHP'nin af teklifi, Soma işçilerinin katillerine de özgürlük getiriyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Meclis'e sunduğu af teklifi, Soma işçilerinin katillerine de özgürlük getiriyor. Af teklifin yasalaşmasıyla iş kazalarının artabileceği söyleyen uzmanlar, özel affın genel affa dönüşebileceği görüşünde.

Abone ol

Soma işçilerinin katilleri de Milliyetçi Hareket Partisi'ninaf teklifinden yaralanacak.

MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifi, taksirli suçlar kapsamında ceza alan kişilere de özgürlük tanıyor. Yani teklifin yasalaşması halinde 301 maden işçisinin katili ve Ermenek faciasının sorumluları bu aftan yararlanabilecek.

Av. Ceyhan Mumcu, "Soma davası hükümlüleri bu af yasalaşırsa 5 yıl ceza indirimi alacak. Cumhur ittifakının AKP tarafı "devlete yapılanı devlet affeder " diyor. Bu olacak iş değil. 301 maden işçisinin ocağı söndü." dedi.

Uzmanlara göre af teklifinin yasalaşmasıyla birlikte iş kazalarının da önü açılacak.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç ise, "Türkiye'de iş kazalarından doğan ölümlerin önlenmesi gerekirken tam tersi önünü açabilecek bir teklifle karşı karşıyayız." diye konuştu.

Av. Ceyhan Mumcu, "Bu af ile birlikte ilerideki iş kazaları kimseye ibret olmayacak. Sorumlu kişiler tedbirler almayacak. Yani aslında iş kazalarının önü açılacak." diye konuştu.

Hukukçular, teklifin yasalaşması halinde genel affın da gündeme gelebileceği görüşünde.

Av. Ceyhan Mumcu, "MHP'nin bu teklifi Meclis'te tartışılmaya başlandığında kapsamı genişler. Önceki yıllarda da böyle oldu. CHP, Enis Berberoğlu için "Casusluğu" kapsama alanına alırım der. HDP, Selahattin Demirtaş için bir şey der. Yani bu özel af olmaktan çıkar genel affa doğru gider." dedi.

Soma katliamında eşini kaybeden Naciye Kaya da MHP'nin teklifine tepki gösterdi. 301 maden işçisinin ölümüne sebep olan hükümlülerin az ceza aldıklarını söyleyen Kaya "Bu teklifle hepsi dışarı çıkacak" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

FETÖ'cü Mehmet Dişli'den mahkeme salonunda tehdit Gündem Orgeneral Yaşar Güler NATO toplantısına katıldı Gündem 15 Temmuz gazisi avukat Burhan Özkaya darbecilerin peşini bırakmıyor Gündem Mardin Valiliği duyurdu: 'Medya' kod adlı terörist öldürüldü Gündem