Erdoğan: İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe de katıldı. Video konferans yöntemiyle bir konuşma yapan Abe, “Türkiye'ye mali destek planlıyoruz ve Avigan ilacını Türkiye'ye de bağışlıyoruz.” dedi.

Abone ol

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı.

İstanbul'daki hastanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Açılış törenine Japonya Başbakanı Şinzo Abe video konferans ile bağlanırken, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törende Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklamalarda bulundu.

Koca, hastanelerde yoğunluk oluşmadan yeni tip korona virüs salgınının kontrol altına alındığına dikkat çekti.

Bakan Koca'nın ardından Japonya Başbakanı Şinzo Abe, video konferans yoluyla hastanenin açılışında konuştu.

Abe, salgınla mücadele etmek için uluslararası iş birliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Törende Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sağlıkta Başarı Hikayesi” filmi de gösterildi.

789 bin metrekare alanın üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane depreme dayanaklı olarak inşa edildi. Ayrıca, hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

Günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan sağlık kompleksinde toplam 107 branşta hizmet verilecek.

ulusal.com.tr

Meteorolojiden fırtına uyarısı Gündem Bakan Pekcan: Hareketlenmenin başlayacağı günler yakındır Gündem MHP'den sert tepki: Kraliçenin narin Gül'ünün sahaya sürdüğü piyon... Gündem Seyahatlerde HES kodu döneminin ayrıntıları! HES kodu nedir, nasıl alınır? Gündem