Böyle olur Erzurumlu düğünü

Gelin almaya davullu zurnalı, oynayarak geldiler, un ve yumurtaya bulanarak gelini alıp döndüler. Erzurum'da eski bir gelenek olan deve oyunuyla gelin çıkaran köyün gençleri, davetlileri un ve yumurtaya buladı.

Abone ol

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde eski bir gelenek, gelin almada yaşatıldı. Hem de yeni bir anlayışla harmanlanarak...

Seda ve İbrahim Çiftçi yaşamlarını birleştirdi. Çiftin evliliğini kutlamak için düğün alayı kuruldu.

Aziziye İlçesi Yolancık Köyünden Palandöken'e gelin çıkarmaya gelen damadın arkadaşları sabah saatlerinde bir araya geldi. Akıllarında ise eski bir geleneği yaşatmak vardı.

Davul zurna çaldı, gençler doyasıya oynadı. Damadın arkadaşları, kadın kıyafetleri giydi, deve maketi yapıp gelin evi önünde oyunlarını sürdürdü.

Halaya duruldu, köyün gençleri birden devenin heybesinde getirdikleri un ve yumurtayı çıkardı, davatlilere hoş bir sürpriz yaptı. Halaydaki yurttaşlar bir anda kendilerini un ve yumurtaya bulanmış halde buldu.

Damat İbrahim Çitçi, hayatının unutulmazları arasına giren sürprizi; "Arkadaşlarım, hem bize hem de devatlilere unutulmaz bir gelin çıkarma programı hazırlamışlar. Brezilya futbolcuları arasında doğum günleri yapılan un ve yumurtayı Erzurum'a getiren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Silahla bir kişiyi ağır yaralayan çocuk tutuklandı Yurt Üniversite öğrencilerine ByLock operasyonu: 12 gözaltı Yurt 34 ayrı evden hırsızlık yaptı, sonunda yakalandı Yurt Antalya'daki PKK operasyonu: 17 tutuklama Yurt