TSK'dan Fırat Kalkanı harekatının 97'nci gününe dair bilgilendirme

Fırat Kalkanı harekâtının 97'inci gününde IŞİD'e ait 2 doçka yüklü araç vuruldu. 4 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ise IŞİD'in kullandığı 4 binayı imha etti

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Fırat Kalkanı harekatının 97'nci gününe dair bilgilendirme yapıldı.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatının yapıldığı ifade edilen bilgilendirmede, IŞİD terör örgütü tarafından kullanılan dört binanın da imha edildiği vurgulandı.

Yapılan bilgilendirmede şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

28 Kasım 2016 günü saat 07:00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

ÖSO tarafından; Haliliye, Ajami ve Şabviran meskûn mahallerinde kontrol sağlanmıştır. DEAŞ TÖ’ne ait iki doçka silahlı yüklü araç ve dört DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından yapılan hava harekâtı sonucunda, DEAŞ TÖ tarafından kullanılan dört bina imha edilmiştir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Isparta'da FETÖ operasyonu: 28 gözaltı Gündem Sistem değişiyor: Emekli edileceklerin yerine oğulları göreve başlayacak Gündem TSK'dan sınır ötesine hava harekatı Gündem Tuğrul Türkeş: %49.9 seçimi kazandırır, referandumu kaybettirir Gündem