Barzani: "Bağımsız bir Kürt devleti geliyor"

İngiliz Sky News televizyouna konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, "bağımsız Kürt devletinin kuruluşu yakındır" dedi. Barzani, önce "konfedaralizm" sonra "bağımsızlık" adımlarının geleceğini söyledi.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani "bağımsız Kürt devletinin kuruluşuna yaklaştıklarını" söyledi. İngiliz Sky News televizyouna konuşan Barzani, "Kürdistan bölgesi ile Irak arasındaki ilişki konfederalizme doğru gidiyor" ifadesini kullandı. Barzani, "Konfederalizmden bir sonraki adımın da bağımsız Kürt devleti olacağını" söyledi.

"Ben bağımsız Kürt devletinin kuruluşunun yaklaştığından eminim. Bu konuda şüphem yok. Bana göre en iyi çözüm konfederasyon seçeneğine yönelmek. Böylece herkes hakkını bilir. Irak şimdi bölünmüş durumda. Tüm ülkeyi kontrolü altında tutan merkezi bir hükümet bulunmuyor."

Barzani geçen günlerde de el-Hayat gazetesine verdiği demeçde Kürt bölgesinin Irak Merkezi hükümetiyle yaşadığı sorunların çözümü konusunda Washington’dan arabuluculuk beklediğini söylemişti.

Bazani açılım süreci kapsamında 16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır'a gelmiş ve Başbakan Erdoğan tarafından devlet başkanı gibi karşılanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Berlusconi'nin cezası belli oldu Dünya Rusya'dan Türkiye'ye çok sert uyarı Dünya Suriye krizine çözüm Dünya ABD kimleri dinliyor? Dünya