Önerge hazırlamıştık, muhalefet karşı çıktı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, torba yasanın ardından Zonguldak'ta kapatılan 22 maden ocağı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yıldız yasayı çıkarırken, işletmelerin kapanmasını önlemek için bir önerge hazırladıklarını, ancak bunun muhalefet engeline takıldığını söyledi. CHP'li vekiller ise iddiaları reddetti.

Abone ol

Torba Yasanın ardından Zonguldak'taki 22 özel maden ocağı kapısına kilit vurdu. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise konuyla ilgili açıklama yaptı, "bunu önlemek için önerge hazırlamıştık ama kabul edilmedi" dedi.

Torba Yasa ile madenci maaşları asgari ücretin iki katına çıkarıldı, madenci için kıdem şartı kalktı. "Bu hakları karşılayamam" diyen Zonguldak'taki 22 özel kömür ocağı ise kapısına kilit vurdu. 4 bini aşkın madenci işsiz kaldı.

Enerji Bakanı Yıldız ise yasayı çıkarırken, madenlerin kapanmasını önlemek için bir önerge hazırladıklarını söyledi. Önerge, maden şirketinin maliyet artışının kamu tarafından karşılanmasını öngörüyordu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu iddiaları yalanladı. Önergenin Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Zonguldak'taki madenleri değil, maliyet durumu daha iyi olan Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı madenleri kapsadığını söyledi. Yani AKP'nin önergesi, zaten Zonguldak'ta kapatılan madenlerin hiçbirini kapsamıyordu.

ulusalkanal.com.tr

Göçmen sayısı 130 bini aştı Gündem Üzerinde taşıyan yandı! Gündem Emekli Orgeneral Edip Başer’den önemli açıklamalar Gündem Suriyeli göçü Gündem