Erdoğan'dan Suriye sinyali! "Rejim PYD'yi savunmuyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye yönetimi ve PKK arasında anlaşma yapılmasına dair iddiaları "dedikodu" olarak niteledi. Erdoğan geçtiğimiz gün de PKK'nın nasıl bitirileceğine ilişkin açıklama yaptı; "Rejim aslında YPG/PYD'yi de savunmuyor" dedi. Ve PKK ile mücadelede Suriye hükümetini işaret etmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, Ayn El Arab bölgesiyle ilgili de Rusya'nın yaklaşımının olumlu olduğunu ifade etti

Abone ol

Suriye ile terör örgütü PKK arasında anlaşma yapıldı iddialarına "dedikodu" dedi. Geçtiğimiz gün de gazetecilerle bir araya gelen CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin YPG'yi savunmadığını net ifadelerle aktardı.

"Rejim aslında YPG/PYD'yi de savunmuyor. Tam olumsuz onlara karşı açıklamaları var rejimin."

Cumhurbaşkanı yine aynı toplantıda Ulusal Kanal'ın "Harekâtın hedefi PKK'yı bitirmek mi? Güvenli Bölge mi?" sorusunu yanıtladı, Suriye Hükümeti ile ortak adımların sinyalini verdi.

Erdoğan, "Aslında Sayın Trump'ın 20 mil dediği ki 32 kilometreye tekabül eder. Bu yapıldığı takdirde o zaman bizim işimiz kolaylaşır. Ondan sonrası onlara aittir. Rejime aittir. Çünkü rejim kendisi de devreye girmenin hesaplarını yapıyor. Biz de sadece buralarda lojistik destek olarak koalisyon güçleriyle bu tür müşterek adımları da atabiliriz." dedi.

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara'da da konuştu. Ayn El Arab konusunda Rusya'nın yaklaşımının "olumlu" olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın gündeminde Menbiç de vardı.

Erdoğan bu bilgiyi verdikten sonra açıklamalarındaki "Oranın sahipleri aşiretler" ifadesi dikkat çekti.

ulusal.com.tr

Barış Pınarı Harekatı Gazisi Uzman Çavuş Yasin Koyuncu: Korkuyor ve kaçıyorlar Gündem Siyasi partilerden harekata destek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Barış Pınarı Harekatı'yla en az 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati önemde bir adım atmıştır Gündem Mustafa Akıncı'ya tepki yağdı Gündem