“Biz bölücülüğe değil milletimize hesap veririz“

İşçi Partisi, Abdullah Öcalan’ın şikayetiyle başlatılan soruşturmada ifade vermeyecek! Açıklama Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey’den geldi. Özbey, “Biz bölücülüğe değil, milletimize hesap veririz” dedi. İstanbul Savcılığı’nı da uyaran Özbey, “Cumhuriyet’in savcısı bölücülüğün aleti olamaz” diye konuştu.

Abone ol

"Savcılık, aracı kurum değildir. Önüne her gelen kağıdı işleme koyamaz. İnceler, suç varsa işleme koyar. Hukuksuz, haksız, dayanaksız suçlamalarla ifadeye çağıramaz."

İşçi Partisi yöneticileri, Abdullah Öcalan’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermeyecek!

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, geçen hafta başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Özbey, ifade vermeyi reddettiklerini duyurdu.

"Apo’nun “müşteki” olduğu soruşturmada ifade vermeyi kabul etmiyoruz! Bölücülüğe değil, milletimize hesap veririz!"

Hasan Basri Özbey, savcılığı da uyardı.

"İstanbul Başsavcılığını işlemini geri alması için uyarıyoruz. Cumhuriyetin savcısı, bölücülüğün aleti olamaz!"

Açıklamada, Öcalan’ın şikayet dilekçesinde “barış sürecini bitirmek istiyorlar” dediği hatırlatıldı.

"Evet, süreci bitirmek! Ancak “barış” değil, kanlı kalkışma, kardeş kavgası yani savaşa giden süreci bitirmek!"

PKK’nın kanlı bir kalkışmaya hazırlandığını belirten Hasan Basri Özbey, görüntüleri yayınlayarak bu süreci durdurduklarını belirtti.

"BDP Genel Başkanı Demirtaş’ın “Özerklik” açıklaması, BDP’nin Meclise verdiği “Toplumsal Barış Kanunu” önerisi ve Apo’nun “Eğer AKP adım atmazsa, 500 bin kişi ölür” tehdidi tam zamanı olduğunu göstermiştir. İşçi Partisi, işte bu koşullarda sorumluluk üstleniyor"

Özbey hakkındaki şikayet dilekçesinde “özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği” savunudu. Açıklamada bu iddiaya da yanıt verildi.

"Hangi özel hayat? 30 bin yurttaşın ölümüyle sonuçlanan kanlı sürecin baş sorumlusu, devlet yetkilileri tarafından sorgulanıyor. Kamusal alanda, kamu görevlisinin bir sanığı sorgulaması, bu sorgulama sonrasında bütün dünyanın gözü önünde televizyonlardan canlı yayınlanan yargılama süreci… Bunun neresi özel hayat"

İşçi Partisi Genel Başkanvekili , Kürtlerin ABD planlarına alet olmayacağını vurguladı.

"Apo ve PKK gerçeğini ortaya koyarak, milletimizi, Kürdümüzü bilgilendirdik. Bileklerdeki ABD kelepçesini kırdık. Halkımız, PKK / BDP’nin ayaklanma kışkırtmalarında rol üstlenmeyecektir."

ulusalkanal.com.tr

Halk Belediyesinin Yedi Doruğu Gündem Kiev savaş alanına döndü Gündem ''Bizim için makuldür'' Gündem ''Teklifimizi sunduk kısa sürede yasalaşacak'' Gündem