Kovid-19 kuralları dikkate alınarak derse başladılar

Türkiye'de meslek liseleri için yüz yüze eğitime başladı. Pandemi dolayısıyla kilitli olan okul kapıları öğrencilere açıldı. Uzun bir aranın ardından Kovid-19 kurallarını dikkate alarak okul bahçesinde İstiklal Marşı okundu.

Abone ol

Uzun bir aranın ardından meslek liseleri için ders zili çaldı. Çok programlı Anadolu liselerinde uygulamalı derslerin kazanımları için yüz yüze eğitim başladı.

Okula giren öğrenciler ve öğretmenlerin ateş ölçümleri yapıldı. Pandemi dolayısı ile tüm kurallar dikkate alındı.

Öğrenciler ve öğretmenler okul bahçesinde ilk ders saatini bekledi. Ders başlamadan önce sosyal mesafe dikkate alındı. Ardında İstiklal Marşı okundu.

Pandemi sürecinde evde sıkıldığını anlatan okulunu ve arkadaşlarını özleyen öğrenciler bu durumdan çok memnun olduklarını anlattı.

Yüz yüze eğitim sadece uygulamalı dersleri kapsayacak. Teorik dersler ise yine uzaktan eğitimle sürecek. Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan öğretmenlerince belirlenecek. Uygulamalı dersler 30 dakika sürecek. Teneffüsler 10, öğle arası ise 45 dakika olacak.

Meslek liselerinde yüz yüze eğitim başladı Eğitim Engellilerin e-KPSS mağduriyeti Eğitim ALES başvuruları başladı Eğitim Bakan Selçuk açıkladı: sınavlar nasıl olacak? Eğitim