Putin Ankara ziyareti öncesi Suriye'de Beşar Esad ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ziyareti öncesi Suriye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı. Putin, yaptığı açıklamada, "Türkiye ve İran ile barışı getireceğimizi umuyorum" dedi

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin'i hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı.

PUTIN'DEN GERİ ÇEKİLME EMRİ

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde Suriye'deki terörist gruplara 2015'ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, 'Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini' kaydetti.

Putin ayrıca, 'teröristlerin Suriye'de kafalarını yeniden kaldırmaları halinde Rusya'nın onları güçlü saldırılarla vuracağını' belirtti.

Putin, Suriye'de ve Rusya'da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.

"TÜRKİYE VE İRAN İLE..."

Ek olarak Putin, "Türkiye ve İran ile barışı getireceğimizi umuyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan bu, Putin'in, kurulmasından beri Hmeymim'e gerçekleştirdiği ilk ziyaret.

Bu arada Putin'e Hmeymim ziyaretinde Şoygu da eşlik etti.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs açıklaması Gündem İTO Başkanı İbrahim Çağlar yaşamını yitirdi (Cenaze töreni bilgileri) Gündem Vatan Partisi'nden ABD'li yetkililer hakkında suç duyurusu Gündem Mehmed Niyazi Özdemir yoğun bakıma alındı Gündem