AB: Ortaklığımızı daha ileri taşımak ve işbirliğimizi geliştirmek için yeni hükümetle çalışacağız

Türkiye'deki seçim sonuçları Avrupa ve Ortadoğu'da da geniş yankı buldu. Sonuçlarla ilgili Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, "AB-Türkiye ortaklığını daha ileri taşımak ve işbirliğimizi geliştirmek için yeni hükümetle çalışacağız" ifadeleri kullanıldı. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de Erdoğan ve Davutoğlu'nu tebrik etti.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinin ardından, Avrupa Birliği'nden ilk açıklama geldi.

Açıklama Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn tarafından yayımlandı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ya da AKP'nin adları anılmadı.

Mogherini ve Hahn'ın ortak açıklamasında, seçimlerin Türk halkının demokratik süreçlere sıkı bağlılığını bir kez daha teyit ettiği ifade edildi.

Yazılı açıklamada, "Avrupa Birliği, AB-Türkiye ortaklığını daha ileri taşımak ve bütün vatandaşlarımızın menfaati için tüm alanlardaki işbirliğini geliştirmeyi sürdürmek adına yeni hükümetle çalışacak." ifadeleri kullanıldı. "Avrupa Birliği, uluslararası gözlemcilerin seçimlerin gerçekleştirilmesine ilişkin raporunu dört gözle bekliyor" ifadesi yer aldı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kutladı. Jangland yaptığı açıklamada, "yeni hükümetin kendisine oy vermeyenleri de kucaklayan bir toplum inşa edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Bir tebrik de Hamas'tan geldi. Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti.

ulusalkanal.com.tr

Kerry: Suriye'de Rusya ile koordinasyon içinde olacağız Dünya Rus havayolu şirketi: Uçağımız teknik arıza nedeniyle düşmedi Dünya Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den düşen Rus uçağı ile ilgili açıklama Dünya Fransızların yüzde 72'si 'Esad kalsın' diyor Dünya