Urfa'da çoban, Kocaeli'de hekim adayı

Sırada “azmin öyküsü” var… Şanlıurfa’da çobanlık yaban Musa Keçikıran, zor şartlar altında da olsa eğitimine sıkı sıkıya sarıldı, üniversiteyi kazandı. Hayalinin peşinden giden Keçikıran şimdi bir diş hekimi adayı….

Abone ol

Musa Keçikıran, Şanlıurfa’da 11 çocuklu bir ailenin 5’inci çocuğu olarak doğdu. Ailesi hayvancılıkla geçiniyordu. Çocukluğu yaylalarda çobanlık yaparak geçti.

Eğitimini kısıtlı imkanlarla, zor şartlar altında sürdürdü. Ama ders kitaplarını elinden hiç düşürmedi. Dağ bayır hayvanları otlatırken, bir yandan ders çalıştı.

Azmi meyvesini verdi. Önceki yıl girdiği sınavda Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazandı. Musa Keçikıran şimdi bir hekim adayı…

Kocaeli’de eğitimini sürdüren Keçikıran, tatillerde ailesinin yanına gelince çobanlığa geri dönüyor. Salgın nedeniyle eğitime ara verildiğinden bu yana Şanlıurfa’da ailesine yardım ediyor.

Baba Mehmet Ali Keçikıran, oğluyla gurur duyuyor. Eğitimini tamamlaması için ne gerekiyorsa yapacağını belirtiyor. “Ben çok zorluk çektim, çocuğum çekmesin” diyor.

ulusal.com.tr

Ulusal Kanal’da besicilerin sorunları ele alındı: En büyük sorun hayvan ithalatı Gündem Baykal, İnce krizi için devrede Gündem Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu Gündem İstanbul'da göçmen operasyonu Gündem