ABD'nin hedefi Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerini bozmak

Türkiye ile Rusya yakınlaşmasından rahatsız olan Amerika, Suriye’de eğittiği Rus kökenli teröristlere Türkiye-Rusya ilişkilerini bozma görevi verdi. Aydınlık gazetesinin haberine göre konu; ilişkilerin normalleşmesi amacıyla Ankara, İstanbul ve Moskova’da yapılan gizli görüşmelerde ele alındı. Moskova, Ankara’dan Rus kökenli teröristlerin Türkiye'de barınmalarının önüne geçilmesini istedi.

Abone ol

Washington, Ankara ile Moskova yakınlaşmasından rahatsız oldu. Rus vatandaşı teröristlere iki ülke arasındaki ilişkileri bozma görevi verildi.

Türkiye ile Rusya’nın ilişkileri normalleşme çabasından kaygı duyan Amerika yeni planlar yapıyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in hedefi Suriye’de eğittiği Rus vatandaşı teröristleri kullanarak Ankara-Moskova ilişkilerini bozmak. Teröristlere verilen bir görev de Türkiye’yi terör saldırılarıyla istikrarsızlaştırmak.

Habere göre Ankara ile Moskova, Türkiye üzerinden geçerek Suriye’de Esad yönetimine karşı savaşan Rus vatandaşı teröristlerin durumunu gizli görüşmelerde ele aldı.

Moskova bu konuda Ankara’dan Türkiye topraklarında Rus kökenli teröristlerin barınmalarının önüne geçilmesini istedi.

Aydınlık’a konuşan kaynaklar, Rus yetkililerin Suriye’de savaşan teröristlerin isimlerini Türk yetkililere isim isim bildirdiklerini ifade etti.

Suriye’de başlayan olaylarda Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen terör grupları önemli bir rol üstlendi. Bunların önemli bir bölümü de Rus vatandaşı teröristler oluşturuyor. Teröristlere batı ülkelerine yerleşmiş CIA bağlantılı Rus mafyasının da destek verdiği belirtiliyor. Kanada’da yayın yapan el-Vasat gazetesinin haberine göre Suriye yönetimine karşı savaşan Çeçen terörist sayısı 14 bin.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partillilerle bayramlaştı Gündem HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ: Biz onların mücadelesinin eseriyiz Gündem CHP'li Yılmaz: Normalleşme desteklediğimiz bir adımdır Gündem Yeni iç ve dış ittifaklar neden zorunludur? Gündem