CHP'li Çiçek'in kumpasa uğrayanlar için verdiği öneri tartışılıyor

CHP'nin gündeme getirdiği Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslara uğrayan askerler için "İadeyi itibar" yasa tasarısı tartışılıyor. Kumpasa uğrayan Emekli Korgeneral İsmail Hakkın Pekin, tasarının hızlıca yerine getirilmesini savundu, CHP'li Dursun Çiçek'e destek verdi. Pekin, "İadeyi itibarın" yanı sıra, kumpas operasyonlarında rol alan herkesin yargılanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Abone ol

CHP Milletvekili Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslara uğrayan askerler için "İadeyi itibar" yasa tasarısı önerdi. Tasarı, kumpasa uğrayan askerlerin gündeminde...

Emekli Korgeneral İsmail Hakkın Pekin, tasarının önemine dikkat çekti, hızlıca yasalaşması gerektiğini savundu.

Girişimin "İadeyi itibar" ile bırakılmaması gerektiğini savunan Pekin, kumpasa hizmet eden herkesin yargılanması gerektiğini de vurguladı.

CHP Milletvekili Dursun Çiçek, "İadeyi itibar" önerisini 10 Haziran Cuma günü Meclis Milli Anayasa Komisyonu'na sunmuştu. Çiçek, önerinin komisyonda kabul edilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Kanunu'nda değişiklikler tasarına eklenmesini istemişti.

Ancak, Çiçek'in önerisi, komisyonda oyalamaya açılmış ve reddedilmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da reddetme gerekçesini, "İadeyi itibarı" içeren bir yasa taslağı üzerinde çalışma yapıyor olmalarını gösterdi.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Maarif Vakfı Kanunu tasarısı bu hafta TBMM'de görüşülecek Gündem Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren tasarı meclise gönderildi Gündem Doğu Perinçek: Milli hükümetin dış politikasını adım adım kuruyoruz Gündem Türkiye'de patlatılan bombalar Şenyayla bölgesinde hazırlanıyor Gündem