Teknolojiye, zamana direnerek mesleğini yaşatmaya çalışıyor
Teknolojiye, zamana direnerek mesleğini yaşatmaya çalışıyor. Şimdi gelin 30 yıllık Karamanlı kadayıf ustasının hikayesini birlikte izleyelim.
30 yılını verdi bu işe. Hala geleneksel yöntemleri kullanarak yapıyor kadayıfı.
Su ve undan oluşan hamur, ince delikli özel bir kaptan, ısıtılmış tepsiye dökülerek pişiriliyor. Şimdilerde bunun yerini fabrikalar aldı.
Ama Bahaddın Akyürek, işini severek yapıyor. Çok zahmet gerektirsede geleneğe sadık. Zaman ve teknolojie karşı dayanabildiği kadar dayanmak istiyor. Aslında buna da mecbur...
Karaman'daki dükkanı önünde eskiden uzun kuyruklar olurdu. Şimdi ise yetiştirecek çırak bile bulamıyor Bahaddın usta.
Bahaddin Akyürek gelişen teknoloji ve zamana karşı mesleğini yaşatmakta kararlı.
ulusalkanal.com.tr